T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BURSA / GEMLİK - Koza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

M.T.O.K.

M.T.O.K. Nedir?

     Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarının kısaltılmasıdır. Üniversite kılavuzunda bir bölümün yanında eğer M.T.O.K. yazıyorsa; bu, o bölüme yalnızca ilgili mesleki ve teknik liselerden mezun olan öğrencilerin yerleşebileceği anlamına gelir. M.T.O.K. uygulamasından önce   LYS puan türüyle öğrenci alan özellikle mühendislik gibi bölümlerde meslek ve teknik lise öğrencilerinin girmesi bir hayli zordu. Meslek lisesi ve teknik liselerde okuyan öğrencilerin 9. sınıftan sonra daha çok meslek dersi alması bunun yanında LYS sınavının içeriğini oluşturan ders ve konuların büyük çoğunluğunu görmemesi, bu öğrencileri yarışta geride bırakıyordu. M.T.O.K. uygulamasıyla getirilen yenilik bu okullara sadece ilgili mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun öğrencilerin yerleşebilmesidir. Bu sayede teknoloji fakülteleri kurularak başta mühendislik bölümleri olmak üzere meslek ve teknik lise mezunu öğrencilere daha bir çok bölümün önü açılmıştır. M.T.O.K. bölümlerine o alana giriş hakkı olan mesleki teknik eğitim öğrencileri dışında başka mesleki teknik eğitim öğrencileri ve normal lise eğitimi almış öğrenciler (Düz, Anadolu, Fen, Sosyal Bilimler lisesi vb. ) seçim yapamazlar, tercih yapıp M.T.O.K. bölümlerini kazansalar bile bu bölümlerde okuyamazlar. Bu M.T.O.K. bölümlerini tercih edecek mesleki ve teknik eğitim almış öğrencilerin OBP (ortaöğretim başarı puanları) 0,12 ile çarpılır ve bunun dışında ek puan ya da ayrıcalık tanınmaz.

Bu fakültelere yerleşen öğrenciler eksik oldukları matematik ve fen dersleri için bir yıl intibak eğitimi alacaklardır.  Bu fakültelerde eğitim daha çok uygulamaya dayalı olacaktır. 8 dönemlik eğitimlerinin son döneminde bu öğrenciler iş yeri eğitimi alacaklardır.

MTOK Avantajları

Meslek liselerine tanınan MTOK sisteminin en büyük avantajı kuşkusuz daha düşük puanlarla fakültelere yerleşe bilmeleridir. Fakat bunun için lisede okuduğunuz bölüm ile üniversitede okuyacağınız bölümün birbiri ile bağıntılı olması gerekiyor. Yani kendimden örnek vermem gerekirse ben lisede Makine bölümünü okudum fakat üniversitede Bilgisayar mühendisliği okuyorum. Bu yüzden ben MTOK sisteminden yararlanamadım. Çünkü iki bölüm arasında ortak bir kısım yok. Fakat Makine mühendisliği, Elektrik-Elektronik mühendisliği gibi alanımla ilgili bölümlere MTOK ile geçiş yapabiliyordum. Burada eğer üniversitede kendi alanınız ile ilgili bir bölüm seçmeyecekseniz maalesef bu sistem sizin için geçerli olmuyor ki buda daha fazla çalışmanız anlamına geliyor. Bunun dışında lisede ki bölümünüzün üniversitede hangi bölümlere MTOK hakkı tanıdığını okulunuzda ki yetkililerden veya Ösym'den öğrenebilirsiniz.

 

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANINDAN MEZUN OLAN ÖĞRENCİ HANGİ M.T.O.K BÖLÜMLERİNE ÖNCELİKLİ OLARAK GİREBİLİR?

Adli Bilişim Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

Bilgisayar Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

Bilişim Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

Biyomedikal Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.) – AYT-SAYISAL

ADLİ BİLİŞİM MÜHENDİSLİĞİ

İnternet üzerinden işlenen suçlar gün geçtikçe ilerliyor ve bu sırada ise Adli Bilişim Mühendislikleri işe atılıyor. Bu suçları işleyen şahısların bulunmasına ve suçların engellenmesi için çalışacak. Bu alanı başarıyla bitiren öğrenciler hem yazılım hem de donanım olarak siber savunma konularında bilgili ve yetkin bir birey olacaktır.

Ayrıca bu alanda okuyan öğrenciler hem bilgisayar hem de yazılım mühendisliği alanında iş sahibi olabileceklerdir. Adli Bilişim Mühendisliği öğrencileri parmak izi, iris, avuç izi gibi biyometrik sistemlerden anlayan kişiler olarak yetiştirilir.

İş İmkanları ;

Adli bilişim mühendisliği hem ülkemizde hem de yurtdışında önü açık bir bölüm. Yıllar geçiyor ve teknolojide hızla gelişiyor ve bu nedenle internette güvenlik için bu bölümden uzmanlara ihtiyaç vardır. Günümüzde devletler siber suçlarla mücadele birimleri kurmakta ve bu bölümden mezun olan öğrencilerin sadece özel kurumlarda değil kamu kurum ve kuruluşlarda iyi bir kariyer yapabileceklerdir. Ayrıca geleceğin mesleği olarak da adlandırabiliriz çünkü giderek internet kullanımı, siber suçlar artmaktadır.

Eğitim;

Adli bilişim mühendisliği bölümü öğrencileri genel olarak eğitimlerinin ilk ve ikinci yıllarında meslek dersleri almaktadır. Öğrenciler "yazılım mühendisliğinin temelleri, algoritma ve programlama, bilgisayar bilimlerine giriş, ayrık yapılar, nesne tabanlı programlama, veri yapıları, programlama dilleri, mantık devreleri ve mikroişlemci programlama gibi dersler eğitimi verilecektir.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıkayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=39001

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ

Bilgisayar mühendisi çip, analog sensör, devre kartı, klavye, modem ve yazıcılar dahil olmak üzere bilgisayar donanım ve ekipmanlarının araştırılması, tasarlanması, geliştirilmesi ve test edilmesinden sorumludur. Temel olarak yazılım, programlama ve algoritma ile ilgilenir.

Bilgisayar Mühendisi Ne İş Yapar?

İş Analisti, Test Mühendisi, Sistem Mühendisliği, Veri Tabanı Yöneticiliği, Bilgi Güvenliği uzmanlığı gibi farklı bölümlere yönelebilirler. Sistemlerin güvenli ve sorunsuz çalışmasını sağlarlar ve çalışacakları kurumlar ya da firmalar için sağlıklı çalışmalarını sağlamaktadırlar. Sistemleri geliştirmek adına bilgileri düzenleyip analizlerini yaparak proje geliştirebilirler. Birlikte çalışma yürüteceği kurum ya da firmaların ağ tasarım, planlanması gibi kurulum alanlarında görev yaparlar ve bu sayede ağların daha sorunsuz çalışmalarını sağlarlar. Çalışacakları alanlarda yapacakları işler değişiklik göstermektedir.

Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Almak Gereken Eğitimler Nelerdir?

Bilgisayar mühendisi olmak için, üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği bölümünden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıkayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=30001

 BİLİŞİM SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

Bilişim Sistemleri Mühendisliği, işverenlerinin bilgisayar donanımı, yazılımı ve ağ araçları ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan, bilgisayar donanım ve yazılımlarını geliştirmek, test etmek, yüklemek, yapılandırmak ve sorunlarını gidermek için çalışmalar gerçekleştiren multidisipliner bir çalışma alanıdır.

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Bilişim Sistemleri Mühendisliği, üniversitelerde Mühendislik Fakültesi kapsamında yer alan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm her mühendislik bölümünde olduğu gibi yalnızca Sayısal puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Bilişim sistemleri mühendisleri, bulundukları kurumda var olan bilgisayarların donanımı, yazılımı ve ağ hareketleri hakkında ihtiyaç dahilinde her türlü operasyonu gerçekleştirmek, eksiklikleri keşfedip giderilmesi için projelendirme ile sorumludurlar.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=39002

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLİĞİ

Biyomedikal Mühendislik denince akla zaten "medikal"den bilim, sağlık alanından çalışmalar geliyor. İşte bu bölüm tıp ve biyoloji gibi yaşayan organizmayla ilgilenen bilimlerle, mühendislik, matematik, fizik gibi fen alanındaki bilimlerin birleşiminden oluşan çalışma alanıdır. Biyomedikal Mühendisleri görev aldıkları alanlarda tıbbi cihazların, sistemlerin, insan vücuduna destek olan makinelerin tasarım, üretim, işletme, bakım/onarım ve kalibrasyon faaliyetlerinde bulunurlar ve bu faaliyetleri sağlık hizmeti veren kurumlar bünyesinde örgütleyip yönetirler. Günümüzde Biyomedikal mühendislerinin yüksek teknolojili medikal cihaz üretme, fizyolojik ölçümler için yeni ve verimli metotlar geliştirme, medikal veri/sinyal işleme ve analiz etme, yapay organlar geliştirme vb. uygun gelişmeleri sağlık sistemine sunma gibi sorumlulukları bulunmaktadır. Biyomedikal Mühendisliğin uğraş alanı, genelde biyolojik sistemlerin, özel olarak da üst düzeyde organize olmuş, karmaşık bir sistem olan insan vücudunun bileşenlerinin yapılarını, çalışma biçimlerini ve etkileşimlerini anlamak ve işlevsel bozukluklarını belirleyip gidermek için gerekli araç, cihaz ve sistemlerin geliştirilmesidir.

İş İmkanları;

•Hastanelerde ve diğer sağlık kuruluşları

•Üniversiteler

•Tıp araştırma merkezleri

•Tıbbi cihaz ve malzeme üreten, satan ve satış sonrası destek veren kuruluşlar

•İlaç endüstrisi

•Sağlık kuruluşlarının bilgi-işlem birimlerinde çalışabilirler.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=39003

ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Adından da anlaşılacağı üzere elektrik ile elektronik ve haberleşme mühendisliğinin birleşiminden oluşan daldır. Elektrik devreleri, elektrik iletimi ve dağıtımı, elektrik üretimi ve de elektrikli aletlerin proje ve çalışmalarının geliştirilmesi ve uygulama-ya dökülüp ortaya ürün çıkaran bir mühendisliktir. Bu alanda eğitim görmüş, mezun olan, uzman kişilere elektrik mühendisi denir.

Elektrik-Elektronik  mühendislerinin görevleri nelerdir?

Doğal veya yapay kaynaklardan elektrik üretimi sağlamak

Analog ve dijital ortamlı sistemlerin yapımı, bakımı, onarımı, işletilmesini sağlamak

Tıbbi elektronik cihazların tasarım, güvenlik ve bakımıyla ilgilenmek

İletişim ve haberleşme sistemlerinin geliştirilmesi

Yapım merkezinden tüketim merkezine kadar enerjinin iletimini sağlamaktır...

Eğitim; 4 senelik (hazırlık hariç) mühendislik fakülteleri veya teknoloji fakültelerinde derslik ve laboratuvarlarda eğitim alırlar. Eğitim formasyonu alacak mezunlar, Millî Eğitim Bakanlığına bağlı Teknik, Endüstri Meslek, Anadolu Meslek Liselerinde ve Mesleki Eğitim Merkezlerinde ilgili bölümlerde "Teknik Öğretmen" olarak görev yapabileceklerdir.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=30003

ELEKTRONİK VE HABERLEŞME MÜHENDİSLİĞİ

Elektronik ve haberleşme mühendisi, iletişim ve yayın sistemlerinin üretimini kavramsallaştırır, tasarlar, test eder ve denetler. Esas olarak elektronik ve iletişimi, geliştirdikleri herhangi bir sisteme entegre etmek için çalışır.

Elektronik ve Haberleşme Mühendisinin Sorumlulukları Nelerdir?

Elektronik ve haberleşme mühendisi, ticari, endüstriyel, askeri veya bilimsel sahada faaliyet gösteren şirketlerde çalışabilmektedir. Görev tanımı çalışma sahasına göre farklılıklar gösteren meslek profesyonellerinin genel mesleki sorumlulukları şunlardır;

·         Hoparlörden televizyona ve ses ekipmanlarına kadar geniş bir elektronik yelpazesini tasarlamak,

·         Tasarladığı ürünlerin modellemesinin yapılmasını sağlamak,

·         Yayın ve iletişim sistemleri gibi elektronik ekipmanların üretimini geliştirmek, test etmek ve denetlemek,

·         Test kontrol aparatı ve ekipmanı oluşturmak,

·         Arızalı ekipmanları test etmek ve sorun gidermek,

·         İşletim sistemlerini değerlendirmek ve ilgili birimlere tasarım değişiklikleri önermek,

·         Doğrudan saha işlemleri ve elektronik tesislerin bakımını sağlamak.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=706000

ENERJİ SİSTEMLERİ MÜHENDİSLİĞİ

Enerji sistemleri mühendisi, var olan enerji kaynaklarını çevresel etkileri de göz önünde bulundurarak en düşük maliyetle kullanılabilir hale getiren bir mühendislik dalıdır. Enerji sistemleri mühendisliği, makine mühendisliği ve endüstri mühendisliği gibi farklı mühendislik derslerinin yanında fizik, kimya, matematik ve ekonomi gibi farklı alanları da içinde barındıran disiplinler arası bir mühendislik dalıdır.

Enerji sistemleri mühendisi, çeşitli enerji kaynaklarını en verimli şekilde kullanılabilir hale getirirken bilgi toplar, çeşitli hesaplamalar yapar, tasarımları için simülasyon programları kullanır, bu çalışmalarını raporlar ve gerektiğinde bu çalışmalarını sunar ve tüm çalışmalarının kalite kontrol süreçlerini takip eder. Var olan enerji sistemlerinin iyileştirilmesi ve enerji verimliliğinin arttırılması da yine bu mühendislik dalının bir uğraşıdır.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=30004


GİYİM ÜRETİM TEKNOLOJİSİ ALANI ÖĞRENCİLERİ HANGİ M.T.O.K BÖLÜMLERİNE ÖNCELİKLİ OLARAK YERLEŞEBİLİRLER?

Görsel Sanatlar (Söz)

Moda Tasarım (EA)

Tekstil Mühendisliği (Say)

Tekstil tasarım (EA)

GÖRSEL SANATLAR ALANI

Görsel Sanatlar Bölümü, Türkiye ve dünyadaki çağdaş sanat gelişmelerini takip eden ve bu gelişmeleri programına yansıtan disiplinlerarası bir bölümdür. Stüdyo derslerinin kuramsal derslerle desteklendiği programda, öğrenci yaratıcı üretim sürecini, düşünsel eylem gücüyle birleştirme pratiği edinir. Öğrencilerin sanatsal üretim pratiği edinmeleri amacıyla geliştirilen programda seçmeli stüdyo derslerine ağırlık verilir. Bunun yanı sıra öğrencinin sanat tarihinden felsefeye kadar uzanan kuramsal alt yapıyı edinebilmesi için program kuramsal derslerle desteklenir. Görsel sanatlar Bölümü'nün seçmeli ders ağırlıklı bir programdan oluşması, öğrencinin farklı teknik ve yaklaşımlarla karşılaşmasını sağlayan disiplinlerarası bir eğitim modelinin tercih edilmesinden kaynaklanır. Bu yöntemle öğrenci, farklı disiplinlerden edindiği bilgi ve becerilerini entelektüel bir seviyeye taşır. Görsel Sanatlar Bölümü mezunları bağımsız sanatçı olarak mesleklerini icra edebildikleri gibi yoğunlaşan sanat ortamımızda, galeri ve müze gibi kurumlarda yönetim görevlerinde yer alabilmekte ve sanatsal organizasyonlarda çalışabilmektedirler.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgisi için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=39020

MODA TASARIMI ALANI

Moda günümüzde birçok insan için önemli bir konuşma konusu olan ve reklam panolarını dolduran moda ile alakalı ürünler günümüz dünyasında sağlam bir yere sahiptir. Moda Tasarımı bölümünün amacı modanın kendisini yenilemesine ayak uyduracak, yeniliklere açık, estetik bakış açısı ile sektörde yeni atılımlar ve farklılıklar yaratacak kişiler yetiştirmektir. Moda Tasarımı bölümün tercih etmeyi düşünen öğrencilerde disiplinli, sorumluluk sahibi, moda ve giyim sektörüne karşı ilgili olması aranan başlıca özellikler arasındadır.

Moda Tasarımı Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Moda Tasarımı bölümü mezunu bireyler güncellenen moda üzerine yeni çalışmalar yaparak çalıştığı kurum için yeni ürünler ortaya çıkarması temel görevleridir. Moda Tasarımcıları her zaman güncel moda üzerine çalışmalar yapmak zorunda değildir. Kendi beğendikleri bir tarzı ortaya çıkarabilirler ve belki de bu tarz ile yeni bir moda akımı oluşturabilirler.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgisi için tıklayınız:  https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=30012

TEKSTİL MÜHENDİSLİĞİ

Tekstil mühendisi; tekstil malzemesi geliştirmek, giysi teknolojisinin genel işleyişini yönetmek, ekipmanların verimli çalışmasını, üretim risklerinin minimuma indirilmesini ve yapılan ürünlerin kaliteli olmasını sağlamakla görevlidir.

Tekstil Mühendisliği Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Tekstil endüstrisinde ortaya çıkan olası problemlere çözüm üretmek ve endüstriyel çalışmalarda kalite kontrol sağlarken verimi de artırmak adına çalışmalar gerçekleştirirler.

Tekstil Mühendisliği Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Mezun tekstil mühendisleri için iş olanakları;

·         Konfeksiyon Fabrikalarında,

·         İplik Fabrikalarında,

·         Dokuma Atölyelerinde,

·         Örme ve Terbiye Atölyelerinde,

·         Tekstil Malzemeleri Üretim Şirketleri,

·         Tekstil Aksesuarları Üretim Şirketleri,

·         Tekstil Makineleri Satan Firmalarda,

·         Tekstil Laboratuvarlarında,

Bu bölümün üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=39012

TEKSTİL TASARIMI

Moda ve tekstil tasarımı, elbise stilleri ve trendlerinin incelenmesi yeni giysilerin tasarlanması ve üretilmesi olarak olarak bilinir. Kıyafet olduğu sürece, giydiğimiz şeyin toplum ve kültür üzerinde önemli bir etkisi oldu.

Moda ve Tekstil Tasarım Programının amacı, estetik ve fonksiyonel değerlere uygun tasarımlar yapabilen, moda ve marka isimleri oluşturma, teknolojik gelişmeleri takip etme ve modanın gerektirdiği niteliklere sahip olma becerisine sahip tasarımcılar yetiştirmektir. endüstrisi. Üniversite-sanayi işbirliği içinde belirlenen projeler, öğrencilerin mezuniyete kadar üretime yönelik çalışmalar yapmalarını sağlar. Böylece tasarımcılara moda ve marka isimleri yaratma becerisi kazandırmak amaçlandı.

Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

Moda tasarımı ile ilgili niteliklere sahip olanlar için iş konusunda birçok seçenek var. Moda yayınları ve blogları için yazmaktan pazarlama ve moda satın alma rollerine kadar, tasarım ve trendlerin anlaşılması, çok çeşitli kariyer seçeneklerine katkıda bulunabilirler.

Benzer şekilde, birçok mezun ek serbest çalışma yoluyla gelirlerini artırmayı tercih edebilir. Bu özellikle stilistler, yazarlar ve illüstratörler için geçerlidir. Birçoğu moda bilgilerini e-ticaret, ticaret veya halkla ilişkiler temsilcileri olarak kariyer yapmak için de kullanmayı tercih edebilir.

Bu bölümün üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=39011


YİYECEK İÇEÇEK HİZMETLERİ ALANI HANGİ M.T.O.K BÖLÜMLERİNE ÖNCELİKLİ OLARAK GİREBİLİR?

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Söz)

Rekreasyon Yönetimi (Söz)

GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI

Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü, mutfağa, yemeklere, yemek yapmaya ilgisi olanların, mutfak sanatları konusunda bilimsel eğitim alma olanağı sağlar. Yiyecekler ve içecekler hakkında detaylı bilgi alma, bilimsel ve sanatsal bir bakış açısına sahip olma gibi kazançları vardır. Verilen eğitimler sonucunda sektöre nitelikli çalışan sağlama ana amaçtır. Bu bölümde yer almak isteyenler için yemek ve yemek sanatlarına ilgisi olması eğitim hayatlarına yardımcı olur.

Bu bölümün üniversite bilgileri için tıklayınız: https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=30005

REKREASYON YÖNETİMİ

Modern çağın getirdiği yaşam biçiminin insan üzerindeki bedensel ve psikolojik baskılarını azaltmayı hedefleyen rekreasyon aktivitelerini ağırlıklı olarak turizm sektörü ve yerel yönetimler şemsiyesi altında planlama, uygulama ve yönetme becerisine sahip, teorik bilgilerini drama, müzik ve dans uygulamalarıyla pekiştirmiş ve mesleklerini iki yabancı dilde icra edebilecek nitelikli elemanlar yetiştirmeyi hedeflemektedir. Mezunların temel görevi, modern çağın ağırlığı altında ezilen bireyleri bedensel ve psikolojik olarak rahatlatacak etkinliklerin hayata geçirilmesini sağlamaktır. Çağımızın stresle mücadele etmekte zorlanan insanını çeşitli aktivitelerle bu zorlukları yenecek doyuma ulaştırmayı amaç edinen Rekreasyon Yöneticileri yetiştirmek için;  toplumu anlamaya yönelik psikoloji ve sosyoloji temelli dersler, temel turizm bilgisini verecek ve turizmin diğer alanlarına yönelmek için gerekli temel altyapıyı sağlayacak dersler, işletme ve yönetim bilimleri bilinci kazandırma amaçlı dersler, doğayı tanıma ve doğa korumanın felsefesini içselleştirme amaçlı dersler, bölümümdeki teorik eğitimin çerçevesini oluşturmaktadır. Bu teorik çerçeve yanında temel beden eğitimi, doğa sporları, su sporları, drama, animasyon, halkoyunları, temel müzik eğitimi, dans eğitimi gibi spor ve sanatla yoğrulmuş dersler, zorunlu ya da seçmeli olarak öğrencilere sunulmaktadır.

Bu bölümle ilgili üniversite bilgileri için tıklayınız:  https://yokatlas.yok.gov.tr/netler-tablo.php?b=30014

 

 

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 28.03.2018 - Güncelleme: 15.04.2024 10:59 - Görüntülenme: 578
  Beğen | 3  kişi beğendi